Sonkamester, Etyek
Az úticél és környéke
egy helyen!
A Sonkamester pince Etyek egyik legszebb részén, az Újhegy lankáján, gyönyörű szőlők közepén, festői környezetben, kedves emberek szomszédságában található.
Édesapánk, a Sonkamester 18 éve kezdett el hobbi szinten sonkát készíteni egy régi családi recept alapján. Hosszú évek alatt tapasztalta ki mitől is lesz a sonka olyan, amilyen most. Eleinte csak saját fogyasztásra készítettük, de rengeteg pozitív visszajelzést miatt úgy döntöttünk belevágunk egy családi vállalkozásba, főszerepben a sonkával és a falusi, hagyományos ízekkel. Mostanra annyian ismerték meg a nevünket és etyeki falusi vendégasztalunkat, hogy évente több ezer vendégünk van és több száz rendezvényfelkérésünk. Ezért érdemes dolgozni!
Gondosan választjuk ki az állatokat, az Adria partjáról hozzuk a tengeri sót, válogatott fűszereket használunk.
A sonka ízét, illatát, színét, puhaságát, a sózás utáni műveletek határozzák meg! A füstölés utáni szárítás meghatározó a termék minőségére. Vigyázunk a hőmérsékletre, a fényre, a nedvességtartalomra. Naponta ellenőrizzük, hogy minden rendben legyen. Kéthavonta, csontból készült tűvel, több pontban, illatmintát veszünk a sonkából, és így ellenőrizzük annak belső érési folyamatát. Legalább 12 havi érés után KÉSZ a sonka!
Őseink ránk mosolygó képei, a sparhelt, mely gyermekkorunkat idézi, az asztalokon található csipkék, régi edények, gyertyatartók, nosztalgiát ébresztenek bennünk.
Szeretettel várunk mindenkit, aki meg szeretné kóstolni a termékeinket, a hosszan érlelt sonkát, a fokhagymás szalonnát, paprikás szalámit, a frissen sült tepertőt!
Emellett lehetőség van egy teljes ebédet/vacsorát eltöltésére nálunk: friss kacsamell vagy malaccomb, egészben sült bárány, frissen sült libamáj és rétes...
Hirdetés